Curriculum vitae

Opleiding

Dirk Jan Versluis (1987) is psycholoog en musicus. Hij begon jong met experimenteren achter de klavieren, kreeg orgelles vanaf zijn zesde en werd kerkorganist op zijn twaalfde. Zijn leermeesters in die jaren waren Arie Burggraaf, Jaap Nieuwenhuijse en Gerrit Christiaan de Gier. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voltooide hij zijn Master of Music bij Jos van der Kooy. In diezelfde periode studeerde hij Gezondheidspsychologie en deed hij inspiratie op als registrant in de Haarlemse Bavo en in masterclasses van o.a. Guy Bovet, Ton Koopman en Daan Manneke.

Projecten

Dirk Jan houdt zich graag bezig met muzikale projecten. Zo nam hij deel aan uitvoeringen van ‘The Planets’ van Holst en de integrale orgelwerken van Buxtehude. In het Mendelssohn-jaar 2009 voerde hij al diens orgelsonates uit, en in 2014 speelde hij in de Amsterdamse Westerkerk de zeven koraalfantasieën van Reger. In 2019 begon hij aan een jongensdroom: alle orgelwerken van Bach in een zevenjarig project.

Bezigheden

In het dagelijks leven is Dirk Jan actief als zelfstandig gevestigd psycholoog en specialiseert hij zich onder meer in het begeleiden van musici, sporters en podiumkunstenaars. Hij is praktiserend kerkorganist en op bescheiden schaal actief als solist, begeleider en componist van koraalmuziek. Sinds 2011 is hij VOGG-voorzitter. In 2017 verscheen een dubbel-cd op het label Diamond Line van Excellent Recordings met gevarieerd repertoire op drie grote Boogaard-orgels. Sinds 2018 vormt hij een orgelduo met Iddo van der Giessen.